Selvet.dk Danmarks spirituelle webmagasin

A+ R A-
Selvudvikling
Selvudvikling

Selvudvikling (136)

 
 
Kærligheden elsker ubetinget og fuld af begejstring. Det er det, der sker ved forelskelse. Man kunne sige, at man i forelskelsen får sjælens egenskaber, der netop er kendetegnet ved ubetinget begejstring og kærlighed. Så når vi forelsker os i en anden, så ser vi vores egen sjæl i vedkommende, vores eget spejlbillede, og så begejstres vi.
 
Nu er tricket, når forelskelsen igen har lagt sig, ikke at lade sig rive med af vores tendens til at kritisere den "særlige anden", finde fejl og fralægge os ansvaret for vores egne følelser. Vores partner sætter uden tvivl en masse følelser i gang hos os, og fordi vores partner er den, vi er tættest på, så sætter vores partner også gang i de mest tunge følelser, vi går rundt med - og så bliver vi (ubevidst) vrede på ham eller hende.
 
Vi burde dog nærmere takke vores partner for, at han eller hun hjælper os til at komme i kontakt med det i os selv, der er svært for os, og som vi har båret med os igennem et helt liv (ofte uforløste traumer fra barndommen etc.). For, når vi kommer i kontakt med vores ubearbejdede traumer, så kan vi også begynde at tage os af dem ved først og fremmest selv at rumme dem. Men det starter alt sammen med, at vi holder op med at finde fejl ved vores partner og i stedet begynder at sige ja til det menneske han eller hun er - især ja til de sider, vi ikke bryder os om.
 
Jeg havde i forhold til min egen partner en irritation over, at hun altid skulle blande sig i min madlavning - men også mange andre træk hos hende. Ind til jeg en dag besluttede mig for at elske hende for den, hun er med alt, hvad det indebærer, godt som skidt. For hun er jo også - ligesom jeg - bare et menneske!!! Da jeg begyndte at elske min partner, rose hende og endda takke hende for alle de ting, hun lærte mig igennem at være den, hun er, fik jeg først og fremmest en gladere partner. Men jeg blev også selv fyldt op af langt mere kærlighed og glæde. Både til hende, til livet og til mig selv.
 
Alt dette skete ikke fordi, at jeg forlangte, at nu skulle hun ændre sig, så jeg kunne have det bedre med mig selv men fordi, at jeg begyndte at tage ansvar de følelser, som min partner aktiverede i mig, ved selv at rumme dem - og fordi jeg først og fremmest besluttede mig for at elske min partner, som mig selv, med hud og hår. Selvfølgelig falder jeg stadigvæk i nogle gange og bliver vred og begynder at bebrejde igen. Men jeg ved jo, at det ingen vegne fører hen andet end til mere frustration og smerte - både hos mig selv og hos min partner. Og så holder jeg straks op igen, for hvorfor skulle jeg dog skabe mere smerte i mig og mere smerte i det menneske, jeg inderligt elsker?
 
Jeg er sikker på, at du også kan finde gnisten og gløden og kærligheden tilbage, når du ser bort fra al din frustration og vrede, der har hobet sig op inde i dig, og som du nu måske retter imod din egen partner. Gå ud i skoven en dag. Mærk dig selv og vær alene. Husk på hvorfor du elsker din partner og på alt det, du holder mest af hos jam eller hende. Og husk især: hvis du bebrejder - selv den mindste ting hos din partner - så er du faldet tilbage i dit gamle mønster, der blot handler om at fralægge dig ansvaret for dine egne følelser og skabe mere splid og mere smerte i dig selv og i det menneske, du elsker allermest.
 
Ja, din partner vil nogle gange drive dig til vanvid. Ja, du vil tro at græsset er grønnere på den anden side. Og ja, du vil nogle gange ønske dig selv langt, langt væk fra det hele. Men jeg siger dig: det går alt sammen over, og så vil du være i stand til at elske din partner igen af hele dit hjerte. 
 
Fordi hun er din bedste ven, og fordi at du dybt, dybt inde i dit hjerte - mere end noget andet - ønsker at se ham/hende lykkelig og glad
 
Af Jesper Hjøllund, forfatter til bogen "I sjælens rige" - for mere information gå til www.isjaelensrige.dk/
Mandag, 25 September 2017 07:15
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Kaspar
Læs mere…

 

En af de vigtigste grundsten i arbejdet med selvaccept og vejen til et højere selvværd er at arbejde med at acceptere dine skyggesider og alt, hvad du er.

Også de følelser og sider af dig selv, som du har svært ved at rumme og/eller mærke.

 

For mange kan det være rigtig svært, for du er måske vokset op i en familie, hvor du har lært, at du blev afvist, hvis du viste følelser som vrede, sorg, usikkerhed, jalousi, misundelse m.m.

Og som voksen er du fortsat med at afvise de følelser.

 

Men der er ikke nogen følelser, der er rigtige eller forkerte.

 

Vi er alt og har alle følelser.

 

Hvis du gerne vil arbejde med dette i praksis, kan du læse mere på: http://mirshiirsrejse.bloggersdelight.dk

 

Torsdag, 27 Juli 2017 18:28
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Susanne Mirshiir
Læs mere…

Du er godt med på, at det er DIT liv, ikke?

Det føles måske ikke altid, som om det er dig selv, der sidder med styrepinden. Måske har du ligefrem følelsen af, at livet kører med dig, og du bare gør, hvad du kan, for at hænge på. Du har jo heller ikke noget valg. Eller hvad…?

 

Men nu hvor du alligevel sidder her og tænker over det, hvad så med DIG? Hvad vil DU egentlig gerne? Ved det spørgsmål, bliver mange helt stille. Er ikke vant til at spørge sig selv om det – sådan for alvor i hvert fald. For kan man virkelig helt selv bestemme det?

 

Mentale stopklodser

Når du spørger dig selv om, hvad du vil, slipper der måske et par enkelte ”vilde” drømme igennem, hvilket hurtigt får en ”Det er da urealistisk”– mærkat sat på sig, for så kommer modkraften, de mentale stopklodser og de begrænsende tanker, piblende frem: ”Men jeg er jo nødt til at …”, ”Jeg har jo et ansvar over for …””Det har jeg ikke råd til…” eller ”Man kan jo ikke bare…”

Men ved du hvad – jo, det kan du faktisk godt.

 

Og du må faktisk godt tænke på dig selv. Ofte lader vi andre for al stor aktie i dag, når det gælder om at drive den virksomhed, der hedder “Dit Liv”. Andres håb og drømme for dig eller dem selv påvirker dine valg, og det må de jo på sin vis gerne – bare du ikke glemmer dig selv og dine ønsker. Det er let at se dem glide væk i virvaret af andres følelser, drømme og behov.

 

Det er kun dig, der kan generobre pladsen i dit liv. Og det handler om at turde tage ansvaret.

 

 

Slå autopiloten fra – og mærk efter!

Så, hvad tænker du på lige nu? Hvad vil du gerne? Flytte, skifte job, jordomrejse? Eller i mindre skala: bruge en halv time på dig selv om dagen, gå til dans, starte en blog?

 

Prøv at slå autopiloten fra et øjeblik og giv dig tid til at tænke tanken til ende, i stedet for bare at skyde den væk med det samme.

 

Når du investerer din energi i bare at tænke på det, du godt kan tænke dig, så kommer løsningen ofte til dig efter noget tid. Måske finder du en ide til, hvordan du kan opfylde en delaf drømmen, eller du finder modet eller committer dig selv til at arbejde dig hen imod det, fordi du har ladet drømmen vokse sig stor nok til at blive realistisk i dine egne øjne.

 

Hvis du for eksempel gerne vil skifte kurs og tage en ny uddannelse, så kan der være flere muligheder. Find ud af hvor meget du kan spare ved at skrue helt ned for forbruget i et år, sælg bil nr. 2 eller tag det lån du helst ville undgå. Lej huset ud og flyt (familien?) i lejlighed i et år for at spare udgifter, eller lej sommerhuset ud, hvis du har sådan et. Se det som et nyt eventyr og en investering i dig og din egen livsglæde.

 

Og glem nu bare hvad andre tænker. Det er ingen skam at spare. Der er tvært imod oftest stor respekt omkring folk, der går efter det, de vil.

 

Hvis du drømmer om finde mere tid til at prioritere dig selv i hverdagen, så start med at sige det højt til dine nærmeste. Sæt det i system, for eksempel ved at tilmelde dig en aktivitet, du elsker, som helt sikkert vil få dig ud af døren, eller ved at planlægge et tidsrum flere gange ugentlig, hvor du skriver MIG-tid ind i kalenderen. Køb en ny bog, hvis du i starten har brug for en undskyldning for at sætte dig ned. Det sværeste er ofte at få taget beslutningen om at gøre noget godt for sig selv.

 

Du har sikkert selv set det mange gange:

Mennesker, der lader deres drømme komme frem, har ofte et lys i sig, som smitter andre.

Mennesker der har opgivet sine drømme virker ofte ”slukkede” (og i værste fald bitre).

Giv dig selv lov til at shine!

 

 

Når du følger dit hjerte, smitter det

Når du først selv tør tænke tanken om at udleve din drøm, er der måske andre, du er er afhængig af, som af gode grunde er nødt til at være med på ideen. Måske forventer du ikke umiddelbart den store opbakning, men du også kan tage fejl. Mennesker, der følger deres hjerte, har det med at have en positivt afsmittende effekt på deres omgivelser. Hvis du tør at vise troen på det, du vil, og deler din begejstring omkring det, du brænder for, kan det være meget overbevisende.

 

Når du går i gang med at realisere din drøm, kommer det desuden også til glæde for dem omkring dig, fordi du får energi af at gøre noget godt for dig selv og træder ud af hverdagens trommerum. Og al den glæde kommer direkte ind på pluskontoen i din familie.

 

 

Slip drømmene fri

Selvfølgelig kan det koste noget eller kræve hårdt arbejde at gå efter en drøm. Og det er helt givet ikke kun stjernestunder men også med uden kompromiser og dårlige dage, hvor man kan tænke, hvorfor gjorde jeg lige det? Men hold det op imod alternativet. Hvad nu hvis du aldrig får gjort det? Hvad hvis du aldrig tør tage det der usikre skridt, som også giver suget i maven?

 

Omvendt kan du også, når du får mærket efter, finde ud af, at du IKKE skal realisere din drøm, fordi den ikke var så vigtig for dig alligevel. Det er en mindst lige så vigtig proces at have været igennem, fordi du derefter kan slippe den og ikke længere hænge fast i den med en melankoli eller ”græsset er grønnere”- tankegang, som forstyrrer værdsættelsen af den hverdag, du rent faktisk lever i.


Jeg siger det lige igen: Det er DIT liv. Det er dig, der bestemmer. Det er altså derfor oftest dig, der sætter de vigtigste forhindringer op for dig selv, og du er også den eneste der kan kravle over dem. Derfor: brug lidt tid på at lytte til, hvad dit hjerte fortæller.

 

Når jeg er optaget af dette emne, så er det fordi jeg selv har stået der på vippen, hvor jeg ville ændre radikalt på noget i mit liv. Jeg kender derfor til al den angst og viljestyrke, der blander sig, når man står lige der på kanten.

Hvis du vil høre min historie kan du her læse om mine tanker, da min mand og jeg sagde vores gode jobs op for at bevæge os ud på usikker grund: At vove

Og her kan du læse om, da min mand og jeg begge to på samme tid sprang ud som iværksættere: At tage springet igen

 

Få artikler som denne, inspirationsvideoer, meditationsøvelser og meget andet direkte i din mailboks, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev

 

Mandag, 05 December 2016 11:48
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Stine Schou Kvistgaard
Læs mere…
Negativitet kan være en positiv ting, faktisk
 
 
At omfavne og forstå ens egen negativitet kan føre til kolossal frihed og positivitet. Hvis vi bare skubber negativiteten til side eller lever negativiteten ud, uden for alvor at fordybe os i, hvad den dybest set fortæller os, så sidder i vi fast. At dykke ned i negativiteten og opdage, hvilke kodede beskeder, der ligger til os i den, gør, at vi kan kaste gamle mønstre af os og leve mere sandt og fremadrettet.

Det siger John Clayton Ainger, der 23-25 september kommer til Danmark og holder en tre-dages negativitet detox i Sofia Mannings Hus på Frederiksberg. I dagene op til detox’en kan man booke en clairvoyance, hvor der sættes fokus på ens negative mønstre og de kodede beskeder, der ligger bag dem. John Clayton Ainger har modtaget flere priser for sin bog: ”The Ego’s code – Understand the truth behind your negativity” og rådgiver både private og virksomheder om, hvordan man vender negative mønstre.
 
Mange mennesker er med på, at der er stressende negativitet i deres liv, og at de selv er med til at skabe den med tanker, følelser og forventninger. Men derfra og så til at forstå, hvad al den negativitet egentlig vil os på et spirituelt plan, er et stykke vej. Og det er den vej Clayton beskriver i sin bog og går sammen med deltagerne på sin detox.
 
Vigtig meddelelse
”Negativitet er altid beskeder fra fortiden, fra dette liv eller tidligere liv. Fortiden prøver faktisk at lære os noget meget værdifuldt og vigtigt, som vi kan bruge her og nu. Det er derfor man skal dykke ned i negativiteten og forstå den på et dybt plan. At ignorere negativiteten giver negativiteten frit spil. Til at ødelægge ens forhold, ens arbejdsliv, ens sundhed, ens økonomi. Dykker du ned og tager læringen til dig, ligger der en overflod af godhed og venter på at blive omsat til held og lykke”, forklarer Clayton og fortsætter:
”Overfladisk set vælger vi på en vis måde selv, om vi vil være positive eller negative i livet. Det, du fokuserer på, vokser. Hvis man fokuserer de dele af ens liv, der ikke fungerer, så vokser de. Det er en dårlig vane, mange har og beholder, selv om den ikke øger ens livskvalitet. Bryder du vanen, er du allerede på vej i den rigtige retning”, siger han.
Selvfølgelig vil et ændret fokus ikke tage dig hele vejen. Hvis man virkelig vil skifte fra negativ-mode til positiv-mode, kræver det en dybtfølt forståelse af de negative mønstre, en beslutning om at opnå mere succes – og så handle på det. Som en ny vane.
 
En fantastisk rejse
Som yngre oversatte Clayton John Ainger ordet succes med masser af penge. Han fik en god plads i den finansielle sektor, og blev mere og mere utilfreds. Han forlod branchen med gæld, overvægt og en skilsmisse oven i. Hvorfor? Fordi driveren bag hans stræben var: Jeg er ikke værd at elske. Det var et af hans negative mønstre at handle ud fra den overbevisning. Og resultatet blev derefter.
 
”Jeg havde en meget svær rejse fra negativitet til positivitet, fordi jeg kom så lagt ud på næsten alle områder af mit liv. Jeg var tvunget til at se mig selv i øjnene – hele mig selv. Også negativiteten. Det, der gør ondt at se på. Jeg undersøgte mine mønstre, vendte hver en sten, og i den proces fandt jeg mine sande værdier. Mit liv blev lagt fuldstændig om – det skete nærmest af sig selv som en følge af de beskder, jeg fik afkodet og forstået. Nu elsker jeg mit arbejde, tjener godt, jeg er lykkeligt gift og lever i en super sund krop. Mit mål er nu at dele de indsigter jeg fik med alle, der ønsker at tiltrække mere positivitet, hvad enten det er privatpersoner eller virksomheder. Dette mål var en af de sandheder jeg fandt bag mine negative mønstre”, fortæller han.
 
Både spiritualitet og praktik
Clayton John Aingers bog og metode bygger på mange forskellige indsigter og værktøjer. Han benytter sig af spirituelle koncepter så som tidligere liv, runer og kraftdyr. Men det kan ikke stå alene, for det skal virke i den helt konkrete hverdag. Så metoden er en særegen og meget virkningsfuld syntese, der når den er lært og forstået, medfører den transformation fra negativ til positiv, som så mange af os higer efter.
”At transformere negativitet til positivitet er først og fremmest voldsomt interessant. Man får et meget dybt og ægte indblik i sig selv, som bliver udgangspunktet for transformationen. Det udgangspunkt får så noget at holde fast i, når værktøjerne bliver præsenteret. Fx de 8 veje til at afkode budskaberne bag ens negativitet eller de 9 trin til at skabe den nye positive udgave af dig selv”, slutter John Clayton Ainger.
 
Tilmelding til detox’en via dette link: http://bit.ly/Denmark48HrDetox
 
Onsdag, 03 August 2016 11:21
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Helle Katrine Møller
Læs mere…

Alle der nogensinde har haft en tæt og autentisk relation, har formentlig (/forhåbentlig) også oplevet hvor udfordrende relationer kan være. Jo bedre og tættere en relation er, jo mere intenst kan det være hvis relationen trykker på dine knapper, får dit blod til at koge, tricker dine følelser - you name it.

En ting jeg har lært på min rejse, er at vi alle er nogens studerende og at vi alle er nogens lærer - hvad enten vi deltager bevidst eller ubevidst i processen.

Forestil dig at der opstår en form for gnidning eller konflikt i en relation. Måske er det mellem dig og en ven, din mor, din far, din kæreste, hende bag kassen i supermarked, manden i bilen foran, dit barn, din hund, din kollega, din medstuderende, din lærer, en fremmed, dit spirituelle forbillede...you name it. Noget sker og det noget tricker noget i dig.

Måske er der en anden der flirter med din kæreste, og får dig til at føle dig ligegyldig og lillebitte. Måske siger din chef noget som du føler er uretfærdigt, som gør dig vred. Måske bliver du overhalet i køen af en person der er fuldkommen ligeglad med dig og får dig til at føle som et offer. Måske har dit barn sjålet fra din pung. Måske har din bedste veninde igen igen aflyst jeres aftale til fordel for noget hun hellere vil, og spist dig af med en hvid løgn. Det er som sådan ikke historien og hvad der skete der er vigtigt, men nærmere hvad det tricker i dig. Pointen er at noget sker, og det noget tricker dig. Trykker på din indre store røde alarm knap. Sætter dit blod i kog. Lukker dit hjerte. Speader din vejrtrækning op og får din puls til at stige. Skaber sammentrækninger i solar plexus og giver en følelse af knugen i brystet. Du kan mærke du lader det påvirke dig og der påvirker dig. Fysisk og psykisk.

Det vigtigste er at du er bevidst om at noget har tricket dig, så du kan hjælpe dig selv med at agerer istedet for at reagerer.

Når vi reagerer så handler vi impulsivt uden omtanke for den efterfølgende konsekvens af vores handlinger og ord. Vi handler direkte igennem vores følelser, uden at stille spørgsmålstegn ved dem og derfor ser vi ikke det store billede og ender ofte med at såre os selv endnu mere.

Af samme grund vil jeg gerne dele med dig, hvad der har hjulpet mig, når relationer har tricket mig og lukket mit hjerte, og hvordan du kan vende smerten til transformation og kærlighed. Der er en gave af guld at hente i alle former for tunge følelser, da vi med bevidsthed og forståelse kan transformerer dem til lethed, slippe dem og dermed gøre plads til endnu mere glæde

 

    1

Første trin til at vende tunge følelser af lowvibes til støttende følelser af highvibes, er ved at være bevidst og ærlig om dig selv som du er.Indrøm at du kan mærke der sker noget inden i dig, og at noget har sat dit blod i kog, lukket dig hjerte, sat din puls i højt gear... Giv dig selv lov til at være ærligt og autentisk dig selv i øjeblikket, og anerkend at du er påvirket af det der sker. 

Det vigtigste er at du ikke gør dig selv forkert, ved at gøre dine følelser forkerte. I den her situation er skam og skyld gift, som ikke hjælper dig, men fjerner dit fokus fra den konstruktive handling: at høre det budskab dine følelser har til dig og bruge det til at få en Highvibe igen - at følge glæden.

ALDRIG undskyld for dine følelser, overfor dig selv. De er helt perfekte til situationen som du er, med det du skal lære. De er der er af en grund, og hvis du lærer at forstå hvad de siger til dig, så har de et betydningsfuldt budskab til dig, som du kan vælge at bruge til at lærer dig selv endnu bedre at kende, og vokse med opgaven.

     2

Kender du rådet at tælle til 10? Næste trin er at stoppe op og tage 10 dybe vejrtrækninger helt ned i maven, helt ned i tæerne - så dybt du overhoved kan trække vejret. Find din jordforbindelse igen, så du kan hjælpe dig selv med at handle konstruktivt, istedet for at lade dine følelser hjælpe dig med at handle impulsivt. Med øvelse og erfaring, vil du automatisk lære at stoppe op og trække vejret 10 gange. Her hjælper det ikke bare at tælle til 10, for når du er tricket, så slår dit fight-or-flight nervesystem gnister, og intet andet kan berolige det end en dyb vejrtrækning, som sænker din puls, trækker dig ud af dine historier og tanker, og grounder dig tilbage i nuet. Med øvelse, og hvis du gør det til en vane at trække vejret dybt 10 gange før du handler, så kan du endda gøre det foran den person der har tricket dig - smil og tage 10 dybe vejrtrækninger. Men indtil da, så er det okay at gå din vej og finde ro et andet sted, væk fra personen. 

3

Næste trin er at give dig selv lov til at mærke dine følelser. Tag en dyb vejretrækning helt ned i maven, så du får en god og dyb kontakt til din krop, og kommer ud af hoved og ned i hjertet.  Mærk så efter hvad det er for en følelse der er på besøg. Hvilken kvalitet har tungheden - er det vrede, frustration, sorg, mindreværd, skuffelse? Fornem følelsen, smag på den, føl på den, lyt til den og træk vejret ind i den så mange gange du har brug for, for at få en fornemmelse af den.

Når du har genkendt følelsen, så acceptér den. Accepter at du føler som du gør, og at følelsen lige nu er en del af din oplevelse. Slut fred med den. Dont kill the messenger siger man - din følelse er dit postbud, og den har en gave med til dig.

Næste trin er at læse gavekortet. Hvad prøver din følelse at fortælle dig? Hvorfor blev du påvirket? Den primære grund til at vi bliver påvirket i relationer er oftest at relationer tricker vores indre mønstre og overbevisninger. Du kan tage en dyb vejrtrækning ned i maven og ind i hjertet, og spørge dig selv hvornår du første gang mærkede den følelse. Måske er din reaktion i situationen ikke udelukkende på grund af det den anden sagde eller gjorde, men måske aktiverede personen et mønster eller en overbevisning i dig. Hvad enten vi er bevidste eller ubevidste om det, så bærer mange af os rundt på oplevelser fra vores barndom, fra den gang vi var for små og nye i verden til hverken at have bevidstheden eller sproget til at deale med dem, og derfor istedet gemte dem som traumer og minder i kroppen til senere.

Og hvad enten vi er bevidste eller ubevidste om det, så har relationer det med at tricke de barndomsminder, hvilket kan gøre at vi har lyst til at reagere og snakke lidt hårdere og lidt mere fjendtligt, end hvad situationen måske egentlig fortjener. Simpelthen fordi personen bliver den der tricker en kæmpe bunke af uafklaret følelser der ligger på lur inden i os, og vores krop ser sit snit til at slippe det hele som en lavine udover den person der tilfældigvis lige fik trykket på de rigtige knapper.

Derfor: vær nysgerrig og nærværende med dig selv. Luk øjnene og spørg dig selv hvad dit første minde om den følelse er, og stol på det der kommer op. Din krop vil gerne hjælpe dig, og det er overraskende hvad der kommer op ud af det blå nogengange, når vi selv stiller spørgsmålet og er villige til at høre svaret. Ofte er det minder du ikke helt kan sætte en finger på, men som virker bekendte og starter noget inden i dig. Tillad dig selv at lytte til din egen historie om hvor følelsen kommer fra. Du har det hele gemt på din indre harddisk til når du er klar til at kigge på det og slippe det- og nu har du muligheden.

     4

Når du først har genkendt den følelse der er på besøg, så er det lettere at slukke for tankerne og historierne i hoved, fordi vi kan blive med følelsen nede i hjertet og kroppen. Følelsen bliver vores anker i oplevelsen, og dét som det hele i virkeligheden handler om. 

Nu har du genkendt følelsen og du har udforsket dens rødder. Næste trin er at give følelsen alt den kærlighed, som den aldrig har fået før. Måske er du bange for at føle følelsen, og derfor har du tidligere skubbet den slags følelser til side ved at lave eller tænke på noget andet. Men når vi nægter at være med vores følelser, så er det tæt på at være det samme som at sige, at vi nægter at være med os selv. Vores følelser er en del af os, og når vi har brug for ekstra kærlighed, så er det i virkeligheden samtidig et tegn på at vores følelser har brug for vores kærlighed og nærvær.  Især tunge følelser med en lowvibe,  har brug for at vi giver dem kærlighed ved at vi accepterer dem, er med dem og mærker dem.

Følelser er energi og energi har brug for at bevæge sig, og den eneste måde vi kan bevæge vores følelser er ved at mærke dem og give dem en masse ilt og nærvær. Hvis vi ikke bevæger vores følelser, men istedet vælger at fortrænge dem, kigge væk og være bange for dem, så oplever de modstand, og istedet for at forsvinde, så bliver de til mønstre, traumer og spændinger i kroppen. Til flere og nye knapper som vores relationer kan trykke på.

En måde at bevæge dine følelser er ved at give dig selv 10minutter til bare at mærke din følelse. En metode jeg bruger, er at jeg forstiller mig at jeg trækker vejret igennem mit hjerte, istedet for igennem min næste. At når jeg ånder ind, så trækker jeg en masse livsenergi ind i mit hjerte og åbner det op igen, og når jeg ånder ud, så puster jeg ud igennem mit hjerte og slipper alt det der ikke længere tjener mig. Dit hjerte er det bedste sted at være, hvis du ønsker at give situationer din dybe, nærværende kærlighed. 

     5

Når vi arbejder med vores følelser, og måske ovenikøbet med vores mønstre og overbevisninger ved at opdage vores følelser hænger sammen med en større lavine, så opstår der ofte en form for tomhed indeni og vi når til et punkt hvor vi bare har brug for en stor potion kærlighed med ekstra omsorgs-farvet krymmel og flydende tryghed på toppen. Vi vender tilbage til den del af os selv der har brug for at finde roen i verden igen.

Tillad dig selv at finde og modtage den kærlighed, hvad enten det er i fosterstilling i din seng under 20 tæpper, eller om det er i lotus-stilling på meditationspuden. Åben dit hjertefor at modtage og tage ind igen. Giv dig selv den kærlighed, medfølelse og tryghed som verden ikke har formået at give dig - du behøver ikke at vente på at en anden trøster dig (medmindre du selvfølgelig har en kærlig person i nærheden, som føler sig inspireret til at være der for dig). Find din egen metode, som er konstruktiv og støttende for dig, og træk vejret gennem følelserne. Brug din vejrtrækning som det anker der holder dit nærvær i nuet med følelsen, så du kan fylde den med alt den kærlighed den aldrig har fået før. 

     6

Ingen er nogensinde blevet gladere af at holde mund og holde noget inde som betyder meget for dem. Kommunikation er nøglen. 

Derfor er næste trin at kommunikerer med dig selv og stille dig selv nogle centrale spørgsmål, så du kan åbne op for og se det større billede.  Eksempler kunne være:

1) Er det kun denne situation og denne person der har fået følelsen til at komme på besøg, eller er der andet bag?

2) Er hele min historie sand? Hvad er sandt i den historie jeg fortæller mig selv om oplevelsen, og hvad er måske ikke helt sandt?

3) Hvad er det egentlig hvad den anden person der tricker mig, og hvad viser det mig om mig selv? Og hvordan kan jeg vende det om. Eksempelvis er det måske at den anden person er klog, og derfor får mig til at føle mig dum. Spørgsmålet er hvad en person der støttede sig selv ville ændre det til: at ingen kan sammenlignes, fordi at vi alle er unikke? At vi alle er intelligente på hver vores måde? Hvordan kan du se  personen i et mere positivt lys, og dermed jeres relation og dig selv i et mere positivt lys. 

4) Er jeg villig til at slippe konflikten? og hvis ikke: hvad er det jeg får ud af konflikten, som gør at jeg ikke vil slippe den? Hvad opnår jeg, som jeg ikke er villig til at slippe? Min kærestes omsorg? Min venindes medfølelse? Min mors hjælp og støtte? At ikke skulle tage ansvar og dermed skabe en forandring? 

5) Hvordan kan jeg eje og tage ansvar for min del i det hele, og hvad er mit ansvar. Hvordan kan jeg tage 100% ansvar for mit eget, og samtidig give den anden 100% ansvar for deres.

6) Hvad skal der til for at fylde følelsen med kærlighed?Er der nogle destruktive overbevisninger du kan vende til noget støttende og positivt?

7) Hvordan kan jeg se det fra den andens perspektiv? Og hvad ser jeg derfra? Alle gør deres bedste, så hvad har den anden oplevet?

8) Er du villig til at eje dine erkendelse og hvordan kan du samarbejde med dine erkendelser?

Osv - stil spørgsmål der åbner dit hjerte for kærlighed og medfølelse, og som hjælper dig med at se det store billede, ved at inviterer dig til at se personen og situationen fra nye vinkler og perspektiver.

     8

Når du kender følelsen der er blevet tricket i dig, har fyldt den med kærlighed, spurgt ind til den og forsøgt at se det større billede, så er det sidste trin at kigge på det store billede og spørge dig selv hvordan du kan transformerer hele situationen på en givende og konstruktiv måde, som støtter dig i at slippe det der føles som smerte, og dermed gøre plads til mere af alt det der ikke er smerte.

Find gaven i situationen. Hvad har du lært og hvad kan du tage med dig. Vi taber aldrig - enten får vi succes eller også får vi en lektion som vi kan vælge at vokse af. 

Hvordan kan du vokse af din oplevelse?

     9

På det her trin i processen er der ikke længere farer for at du handler impulsivt gennem dine følelser, og det er derfor tid til at spørge dig selv om situationen har brug for at du foretager en bevidst og inspireret handling? 

Skal du snakke med personen? Skal du skrive et brev, som du efterfølgende smider ud? Skal du gå en lang tur? Har du brug for et fodbad? Skal du spise en liter chokoladeis med en dejskraber? Skal du mediterer? Løbe en tur? 

Hvad skal der til for at du kan integrer din nyvundne viden og dreje situationen i en positiv retning igennem handlinger, hvis du føler der er brug for en handling. Hvordan kan du vende tilbage til glæden?

Tag nogle dybe vejrtrækninger ned i hjertet, og handel fra et sted af kærlighed og medfølelse, med en intention om at vende situationen til det bedste for alle der er indblandet.

Og husk: Vi gør alle altid det bedste vi kan - ellers havde vi gjort noget andet.

- med kærlighed og forståelse

lotusAnneUnderskrift2

Torsdag, 26 Maj 2016 12:26
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af www.positive-vibes.nu
Læs mere…
 

Sjælsalder niveauer

 

Hvis du vil vurdere dig selv, så husk at du repeterer tidligere sjælsaldre indtil omkring 50 års alderen, først herefter ved man nogenlunde hvor man befinder sig. 

 

Den ideelle sjælsalder er ikke nødvendigvis "gammel sjæl 7. niveau". (det kan være ret ensomt)

Det kunne også være "ung sjæl 7, niveau / Moden sjæl 1, niveau", som er den nuværende gennemsnitlige sjælsalder for Jordens befolkning.

 

Alle sjælsaldre er ligeværdige for vi gennemlever dem alle.

 

 

Niveau

Spæd sjæl

Barnesjæl

Ung sjæl

Moden sjæl

Gammel sjæl

1

Ofte synsk; afstemt efter planeten, men ikke efter mennesker; tæt på det instinktive center; ingen intellektuelt center; sky; uciviliseret (utæmmet).

Begynder at bekymre sig om, hvad folk synes om dem. Kærlighed fra andre er et problem. Hvordan man får det, er et mysterium.

Udtrykker vrede; er forsigtig, men kan være dominerende.

Urolig; begynder at erkende betydningen af emotionelle bindinger, men fortrænger det.

Selvsikker, stadig moden; har ikke travlt med at gøre fremskridt.

2

Mindre forskræmt; bruger tænkeevnen; evner at passe ind i samfundet; tester samfundets regler og grænser.

1. niveau problemet bliver brændende; Jeg vil såre mig selv, hvis du ikke elsker mig.

Dogmatisk. Frygtsom, dækker over det med dogmatik. Kan lide at være autoritær.

Indre konflikt mellem succes og relationer. har mange kvaler.

Svæver mellem drama og objektivitet; en indre krigstilstand.

3

Mere rolig; ingen sex i de første 3 niveauer; har besluttet sig for at slutte fred med andre, er ikke længere så fastlåst; kan leve i udkanten af byerne.

Opgiver adfærd fra 1. og 2. niveau, bliver indadvendt. Ser op til autoriteter (ydre) for at se hvordan livet kunne fungere.

Stille, trækker sig ofte væk fra det hele, en eremit; har ikke megen samvittighed; kan ikke ret godt lide andre mennesker.

Stille, intens, har sandsynligvis ikke nogen stor materiel succes; har mange kvaler.

Stille, meget vidende; stille hverdag. Føler sig tiltrukket af at undervise.

4

Begynder at have sex på en dyrisk måde; ingen samvittighed; er venlig fordi det fungerer bedre.

Fast medlem af samfundet; ønsker at tilhøre religioner og foreninger, for at finde ud af hvem de burde være. Føler sig afhængig af andre.

Venlig, succesrig; yuppie type; ofte autoritær, har rigdom og magt.

Venlig, lidenskabelig, relationer er vigtigere end alt andet. Livet er som en Sæbeopera.

Udadvendt; undervisnings orienteret. En autoritet, næsten som en energikilde.

5

Gør forbryderiske ting; ønsker at være anderledes; afprøver alt.

Stille; kan være pervers; kan have mærkelige feticher eller udvise en virkelig bizar adfærd.

Har rigdom og magt ved hjælp af usædvanlige midler. Stadig udadvendt, venlig.

Emotionelt drama; usædvanlig tøjstil; finder faste roller ubehagelige, er bizar; elsker omskiftelige roller.

Usædvanligt spirituelt udseende. sommetider næsten ikke af denne verden.

6

Betaler store mængder karma tilbage. dette trin kan tage mange inkarnationer.

Meget karma; ytrer sig om at folk bør være autoritetstro.

Optaget af megen karma, kompetent; dette giver dem ekstrem magt; føler at noget mangler, men kan ikke identificere det; meget veletableret.

Lider meget; dette er det sværeste af alle niveauer; mest karma, meget emotionel; udtryksfulde roller kan gå fra forstanden; nervesammenbrud

Har meget travlt; hårdtarbejdende, spirituelt meget vigtigt, ingen hvile. Meget undervisning. Tillids problemer.

7

Listig, naturligt klog; passer ind i samfundet, har ingen romantiske forhold; kan begynde at åbne sig emotionelt og drage omsorg for en anden, f.eks ven eller forælder

Selvtilfreds; opdager omsorg, bliver plejet. Prøver på at være en myndigheds person

En absolut autoritet, rolig, født til penge eller karriere. Autoritær fremtræden kikker efter større modenhed; kan afprøve NLP som eksperiment. Ønsker at gøre det som er populært.

Selvtilfreds, emotionel tilknytning; undervisning; ikke alt for interesseret i den gamle sjælelige frigørelse; næsten stagnerende; det er nemt.

Næsten kun selv-karma tilbage. Doven. Underviser - men kun for nogle få. Accept problemer.

Jose Stevens & Simon Warwick-Smith

Oversat af John Jørgensen

 

Læs mere om det her:

http://livsalkymi.blogspot.dk/p/de-syvniveauer-inden-for-hver-sjlsalder.html

 

Her kan du også læse om Transcendentale og uendelige sjæle der er ophørt med at inkarnere og kun gør det undtagelsesvis for at hjælpe.

 

 

http://livsalkymi.blogspot.dk

 

 

 

Onsdag, 20 Januar 2016 14:53
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af John
Læs mere…
Har du svært ved at markere dine grænser? Oplever du igen og igen at blive behandlet på en måde du ikke bryder dig om, men får ikke rigtigt ændret på situationen gennem de reaktioner du kommer med?
 
Hvis dine grænser bliver overskredet, og du prøver at reagere på det uden at det giver et bedre resultat, kan det skyldes flere forskellige ting. Herunder får du tre eksempler på de årsager der kan være til din situation.
 
Du tager ikke dine grænser alvorligt
Du kan sagtens registrere at der sker noget med dig, når du bliver behandlet på en ubehagelig måde – du kan med andre ord godt mærke din grænse. Men alligevel har du svært ved at tage den grænse helt alvorligt, og lade den synke ind i dine følelser. Du lægger måske afstand til din grænse ved at tvivle på den, eller ved at bekræfte dig selv i at du ikke kan mærke den, selvom du sidder og ryster af vrede, sorg eller stress.
 
At tage din grænse alvorligt vil sige at du lader den gøre noget ved dig og lader den påvirke dit liv – at du accepterer den, værdsætter den og bruger den som en del af dit fundament til at tage fremtidige beslutninger på. Hvis du ikke selv er villig til at ære og respektere dine følelser, vil andre mennesker mærke det på dig, og behandle dig på samme måde som du behandler dig selv.
 
Du dominerer i stedet for at udtrykke dig
En anden grund kan være, at dine reaktioner bærer præg af at du prøver at styre situationen i stedet for at udtrykke dig. At dominere kan f.eks. være at afvise gennem tavshed, at få andre til at få medlidenhed med dig, at manipulere, kritisere eller at fortælle hvad den anden person skal gøre og sige. Du kan faktisk også dominere ved at fortælle om dine følelser, hvis du gør det på en måde der bebrejder, gør en person til krænker eller presser den anden person til en bestemt adfærd.
 
Den type dominans skaber tit en modreaktion imod dig, som kan overskride din grænse en gang til. Hvis du vil have at andre skal lytte til dig, når du siger fra, skal du droppe forestillingen om at du kan styre den anden person til at lade være med at gøre dig ondt. I stedet skal du fokusere på at vise og udtrykke helt ærligt hvilken reaktion vedkommende skaber i dig med sin adfærd. Det virker meget stærkere.
 
Du forventer at blive forstået med det samme
En tredje grund kan være at du forventer at andre mennesker kan gætte sig til hvad deres adfærd gør ved dig følelsesmæssigt. Kun meget få mennesker er ude på at gøre skade med vilje. De fleste der sårer dig, gør det fordi de ikke har det på samme måde som dig, fordi de ikke er særligt opmærksomme, fordi de glemmer det når du siger fra, fordi de ikke forstår dig, fordi de ikke er særligt selvkritiske eller fordi de ikke selv har prøvet at modtage den adfærd på deres egen krop og af den grund mangler selvindsigt.
 
Når du i dine nære relationer møder en adfærd du ikke bryder dig om, kan det derfor være hårdt arbejde at ændre på den. Du skal fra starten forvente at det kan blive en kamp, som du har ansvaret for at føre. Det kræver at du bliver ved med at reagere og udtrykke dig hver gang du møder den adfærd. Du skal acceptere at det kun er dig der har behovet for at lave den ændring i samværet, og derfor  også er dig der skal arbejde for den.
 
Eksemplerne gælder dig, der reagerer. Hvis du får dine grænser overskredet uden at reagere på det, er det en anden sag.
Mandag, 20 Oktober 2014 00:00
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Vigga Wagtberg
Læs mere…

Har du held, vækst og OVERFLOD?

Der er en del af din bolig, som spejler livsområdet ”HELD, VÆKST OG OVERFLOD”.
 
Måske er du én af dem, der har prøvet at sætte en overflods-Buddha, hængt klokkespil op, eller måske stillet en pengefrø i det område, uden synligt held?
 
(Se Bagua områdets placering her:  http://www.rumogharmoni.dk/bagua.html)
 
Det kan være at de 5 elementer (ild, jord, metal, vand, træ) er ude af balance, og så må pengefrøen altså se langt efter mønterne ….
 
SE HER – jeg har en historie jeg vil dele med dig…….
Jeg blev en dag ringet op af en lettere oprevet kvinde på 67. En kvinde der i sit liv har oplevet velstand og som generelt opfattes, som en økonomisk overflodskvinde.
Hendes jobsituation havde ændret sig, idet hun var nået pensionsalderen. Hun havde med sin sidste gode løn indrettet sin stue med spritnye møbler, billeder, tæpper og puder. Skønt ikke?
 
Men jeg havde hende så her i telefonen, hvor hun fortalte at hendes held pludselig gik drastisk ned af bakke. Regningerne voksede hende over hovedet, ting gik hele tiden i stykker efterfulgt af uoverskuelige regninger, og hun sagde ”Jeg føler mig pludselig så uheldig, jeg ved ikke hvad der sker? Jeg kan ikke overskue det økonomisk, hvis det fortsætter sådan”
 
Vi kikkede straks på de ændringer, hun havde foretaget i stuen, som pudsigt nok var området for HELD OG VÆKST.
 
Her bliver det nok lidt nørdet, men hold fast …….
”Held og vækst” området i boligen tilhører træelementet, ud fra den gamle visdom…...så har vi det på plads…lad os gå videre i historien….
 
Vi undersøgte, hvad hun tidligere havde haft af elementer i stuen. En lyserød sofa (som repræsenterer jordelementet). Et tæppe, med stor vægt af blåt i (vandelement). Billeder på væggen med grøn natur (træelement) og grønne puder (igen træelement).
 
Så hvis vi lige nørder i ovenstående her; altså jordelementet (i sofaen) er godt at plante træet i. Vandelementet (i tæppet) gør, at træet kan vokse, right? Og træelementet (i billedet og puderne) er selve det bærende element for ”Held og vækst”. Hun havde altså tidligere haft gode betingelser for element balancen. Det ene element kunne nære det andet osv….Hendes tidligere indretning støttede ”held, vækst og overflod”. Punktum.
 
Nu til hendes nye indretning, som var smuk og stilfuld, men HØR HER, hvad der skete….
Hun havde købt nye hvide sofaer (metalelement), som skærer træet. Tæppet var skiftet ud med et hvidt (mere metalelement), og der var kommet et meget stort billede op med en dame i stærke røde og orange farver (Ildelementet), som brænder træet……. AV…
 
Så nu var element balancen pludselig destruktiv, og gav ikke gode betingelser for ”held og vækst”.
Da det gik op for hende, hvad hun ubevidst havde skabt af ubalance i indretningen, bad hun mig assistere hende videre…..
 
Vi kikkede omgående på, hvordan vi med de nye møbler, kunne få genoprettet element balancen, ved så få ændringer som muligt. Det lykkedes os at finde en både æstetisk og elementmæssig gunstig løsning. Hun var glad og tilfreds for resultatet rent æstetisk.
 
Men hvordan gik det så i hendes liv…….
 
Hun ringede nogen tid senere med en let klang i stemmen, og berettede at én af de regninger, hun vidste skulle komme, var til hendes overraskelse kun ¼ af, hvad hun havde forventet. Hun var lige blevet tilbudt et nyt sommerjob, og ingen ting var gået i stykker siden…. Pist væk var alle de tidligere negative og dyre overraskelser, og nu erstattet med positive tiltag.
 
Lyder det kvalmende positivt – tja, MEN SANDT ER DET!
 
Så denne lille historie er ikke for at skræmme nogen – NEJ, frygt giver ingen mening i Feng Shui for mig. Men blot for at fortælle, hvordan vi ubevidst handler i vores liv, og hvad mere indretnings-bevidsthed kan gøre af forskel.
 
Måske skulle denne kvinde lige mærke sin egen frygt for et HELT NYT LIV som pensionist, og finde tilbage til sin indre balance og optimisme omkring den nye økonomiske situation. Jeg ser at der intet er at frygte, men meget at vinde ved større bevidsthed i indretningen. HVAD SIGER DU?
 
Vi indretter os jo hele tiden. Indretningen kan ikke undgå at påvirke dit liv – bevidst eller ubevidst. Så er det ligegyldigt med de 5 elementer? Nej, der er virkelig så meget guf at hente hjem i dit liv lige der, hvor du lever og sover.
 
Ved at trække naturens element balance ind i dit hjem og dit liv, kan du skabe forandringer, der støtter større flow til dig. Jo mere flow der er i dit liv – jo mere overskud har du at give videre til andre.
                
Rum og Harmoni
V/Cristina Ferrara
Feng Shui konsulent
Tlf. 51 90 07 64
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
 
 
 
 
 
 
Fredag, 15 August 2014 08:57
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Cristina Anna Ferrara
Læs mere…
Der ligger mange ubrugte ressourcer og muligheder i indretningen, til støtte af flow og fremgang i dit liv. Så hvorfor ikke gøre brug af dem?
 
Faktisk er Feng Shui et effektivt supplement til personlig udvikling, der får dit hjem til at arbejde med dig og ikke imod. Dit hjem spejler dig og dit liv. Du er forbundet med dine omgivelser, og påvirkes af de energier der strømmer til dig herfra.
 
Det nytter noget at harmonisere hjemmet og specifikt arbejde på de livs områder, der trænger til et kærligt spark bagi. Det gør bare en forskel. Den er ikke længere.
 
Et skarpt eksempel fra virkelighedens verden
Jeg havde en kvindelig kunde, som efter en Feng Shui konsultation, lavede de forandringer, vi havde aftalt. Dette gav mange positive forandringer på indre og ydre plan, ud fra det sted hun var i sit liv foruden øget glæde og velvære i hjemmet. Men hendes personlige tema, at føle sig isoleret fra fællesskabet og ikke høre til, var fortsat grundtonen i hendes liv.
 
Jeg var hos hende efterfølgende, og vi kikkede bl.a. på område 9. (Området der ofte betegnes som oplysning og succes). Men området handler også om vores sociale liv, anerkendelse, udadvendthed, passion og hjerte. Her hvor vi er synlige i det store fællesskab.
 
Jeg gennemgik de 5 elementer, som var i fin balance. Området var smukt og indbydende. Der var ikke rigtig noget at komme efter. Vi kom til at tale om det billede hun havde hængende, hvilket var en smukt fotografi fra en spirituel rejse, hun havde været på.
Intet at finde, der ikke støttede ved første øjekast. Indtil jeg spurgte ind til det sted, hvor billedet var fra....
 
Da gik op for hende, at netop dette billede var fra det sted (hvor det var blevet hende fortalt) hun i en tidligere inkarnation var blevet tortureret for sine overbevisninger. Hun fik et lettere chok over, hvad hun helt ubevidst havde fremmet i sit liv. For hvordan må man føle sig, hvis man bliver tortureret for sine holdninger? Ikke just som en del af fællesskabet, tænker jeg.
 
Det gik meget hurtigt med at få billedet ned. I dag er hun klar til at træde ud i fællesskabet på en ny og mere fri måde. Hun har sat sig selv fri via sin indretning, og hun mærker positive forandringer.
 
Du skaber altid og påvirker dit liv, når du indretter dig. Det er blot, hvad du skaber, og om du vælger at tage din bevidsthed med i indretningen.
 
Der hvor vi har ubalancer på indre plan, spejler vi ofte i hjemmet. Som så igen understøtter den følelse og det liv, vi IKKE ønsker mere af. Derfor kan det virkelig betale sig at få større bevidsthed ind i vores indretning og derved støtte det vi i virkeligheden ønsker os......
 
Cristina Ferrara
Feng Shui konsulent
www.rumogharmoni.dk
Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
 
Torsdag, 14 August 2014 17:11
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Cristina Anna Ferrara
Læs mere…
Introduktion til et bedre liv – kom videre i livet
 
Det handler IKKE om navnet. Det handler om kraften – tankens kraft bag navnet.
 
INFO:
Denne side skal ses som – her begynder du, når du ønsker at ændre dit liv.
 
Alt er et mysterium, indtil vi forstår det.
 
Om du kalder det: Universets kraft, Tankens Kraft, Spirit, Væren, Det Guddommelige, Jeg ER, Selvet, Gud, eller bare det at være i flowet, er lige meget – det er det den skabende kraft det handler om.
 
I alle former for personlig udvikling, er du nødt til at ændre dit tankesæt – det kræver hårdt arbejde, formår du dette, vil du kunne nå et højere bevidsthedsniveau.
 
En fysisk svag person kan arbejde med sine muskler, og med tiden opnå fysisk styrke. Du kan arbejde med dine tanker, til dit sind når dets sande styrke – og således ændre dit liv.
 
Dog må du først arbejde med at blive al din frygt og bekymring kvit, de følelser fører intet godt med sig, og kan resultere i fiasko og sygdomme.
 
Men viljen til at gøre – tålmodighed til at lære og erkende, vil kun bringe godt med sig.
 
Tænker du; Jeg ønsker at ændre mit liv!
 
Næsten alle mennesker er interesserede i at forbedre de ydre omstændigheder omkring sig – men de fleste er uvillige til at forbedre deres indre omstændigheder. Husk, at din ydre verden afspejler din indre verden.
 
Som i en have vil dine tanker gro – enten med brugbare tanker du sætter retning på, eller også med tanker som selv får lov til at gro og sprede sig med kraft – som ukrudt.
 
Jeg kan udtrykke det kort: Dine handlinger udspringer af dine ubevidste og bevidste tanker, glæde eller smerte er frugten du høster
 
Jeg ønsker du skal forstå tankernes magt, og forstå, hvordan du med den rigtige strategi, kan ændre din hidtidige måde at tænke på.
 
At tænke godt om alt. Hvis du tålmodigt bestræber dig på at finde det gode i alt – også selvom du ikke er enig i, hvordan andre tænker og handler – vil dine uselviske tanker være portalen til “himlen på jorden”. Hver dag med tanker om fred i alle henseender, vil bringe dig fred.
 
Universets kraft kan du ikke erhverve, du kan ikke opsætte det som et mål du skal opnå – eller købe for penge. Denne kraft er allerede i din besiddelse – dog uden du måske kender til den – men du kan lære at bruge den.
 
 
Du får hvad du tænker, enten du vil det eller ej.
Det er især de selvkørende tanker der skaber, altså de tanker du har, uden du er bevidst om det – så du ændrer dit liv konstant, enten til det bedre, til det dårligere – eller til det sammen. Men da intet i universet står stille, ændres du også konstant, du opfatter det bare som om det er det samme, men det er kun fordi dine tanker er de samme.
 
 
Spørgsmålet – du bør stille dig selv?
Er vi mennesker i besiddelse af den styrke, der skal til for at kontrollere vores eget liv?
 
JA – og denne styrke er ubeskrivelig – kan ikke formuleres med ord, og er altid udenfor rækkevidde af intellektet. Vi fornemmer den er der, men vores dilemma opstår, når vi vil forsøge at sætte ord på den fornemmelse, for da bliver vores ord præget af de holdninger, vi gennem tiden bevidst og ubevidst har tillagt os. Ord er ikke tilstrækkelige til at kunne udtrykke denne indre erkendelse.
 
 
Når du ikke sætter sejlet på dit sind.
De mennesker der lever i frygt for sygdom, er de der får den.
 
Lidelser af enhver art, er altid et resultat af forkert tænkning i en bestemt retning, og en indikator for at være ude af harmoni med sig selv.
 
Er du typen der griber chancen når den er der, men trods det aldrig rigtig kommer nogen vegne, er det den vej du vil fortsætte af, indtil du lader dine tanker og al din styrke bevæge sig i samme retning, og du lærer at udvise vilje og tålmodighed.
 
Vi har alle det tilfælles, at vores hjerne er vores værktøj. Så det er relevant at spørge sig selv; bruger jeg min hjerne, eller bruger den mig.
 
En diæt, eller slankekur vil kun fungere, hvis du samtidig ændrer dit tankesæt – gør du det, følger resten ganske af sig selv.
 
 
Når du sætter sejlet på dit sind.
Når du bliver klar over, hvad der er bedst for dig, vil du også være klar til at ændre dine holdninger. Dine tanker- og sind styrer både dit indvendige – og dit ydre liv. Når du vælger at ændre dit liv – vælger dine tanker med omhu – så vil alle dine smerter og lidelser forsvinde.
 
Kærlige, uselviske tanker, hænger sammen med glæde og lykke. På sammen måde kan du nedbryde dig selv med dystre, bekymrede tanker – i sandhed, tankernes kraft har stor indflydelse på dit liv.
 
Følelser er vibrationer – og du ønsker altid en så god vibration som muligt. Derfor skal du altid forsøge at finde den bedst mulig følelse. F.eks. er “vred” en bedre følelse end “deprimeret” og “Glæde” bedre end “Optimisme”.
 
Så når du har en god føelese, så led efter en endnu bedre følelse, og forsøg at fastholde denne – dette er god brændstof til din personlige udvikling som helhed.
 
Kraften i universet spørger dig ikke om, hvad du ønsker at producere eller skabe, det har den ikke til opgave – den tager dine tanker til sig, og udfører hvad du beder om. Du kan så sige “jamen jeg har ikke bedt om” men det har du, kan jeg fortælle dig. Misèren der er, at du ikke var klar over, hvad du egentlig tænkte.
 
Gennem tiden har mennesket skabt fantastiske ting, men de er ikke blevet klar over, at de med samme kraft som de skaber disse ting, kan kontrollere sygdom eller velstand – forme deres eget liv.
 
At omstændigheder skabes af tanker, ved enhver, der gennem vilje og udholdenhed praktiserer at holde fokus.
Gode tanker giver gode frugter, dårlige tanker giver dårlige frugter.
 
Hvor har du dit fokus?
 
Du er opfyldt af tanker, du ikke selv er herre over, vær opmærksom på det, og læg dit fokus hvor det er bedst for dig.
 
Se på dig selv med andre øjne end du hidtil har gjort. Det er dine tanker om dig selv, der bestemmer, om du har høje eller smålige idealer om dig selv.
 
Så det er kun dig, der kan forbedre og ændre dit liv, men vil du gøre det? Siden intet i livet er stillestående, er du til stadighed – måske ubevist – i gang med at udvikle dit liv til det bedre eller dårligere.
 
Fra det øjeblik du begynder at se fremad, vil du opdage, at livet åbner sig for dig, og at du til stadighed skaber mere energi og fremdrift i dit liv – som så til stadighed bliver bedre.
 
Øvelse:
Som et led i din tanketræning, kan du praktiser en nem øvelse, gør det evt. hver gang du bliver opmærksom på dårlige tanker og følelser – find de gode tanker frem, og hold dit fokus på dem så længe du kan – dette vil med tiden gøre, at du helt ubevidst leder efter det der føles godt, når de dårlige tanker kommer over dig. (- Ja, for nogle afsnit siden skrev jeg næsten det samme – men dette er vigtigt, derfor vil jeg lige slå det fast).
 
Når dit liv er gået helt skævt, er du selv herre over de dumme tanker der har skabt det.
 
Jeg har ofte manglet penge – men jeg har aldrig været fattig.
 
De valg du har truffet i dit liv, har ført dig til hvor du er i dag. Ønsker du at ændre på dit liv, må du begynde at tænke og handle anderledes end du tidligere har gjort. Hvis du intet foretager dig, ender du nemt med tilbagegang – i stedet for fremgang. Forsøg at holde dit fokus på handling, og hvad der er godt.
 
Når du er kommet i gang med denne udvikling, vil mange af dine tidligere meninger og holdninger forsvinde til fordel for nye holdninger præget af visdom. Overvej derfor hvorfor du tænker som du tænker, og ikke mindst hvad der ligger bag dine tanker.
 
Det er således din disciplin at træne de tanker, der er med til at skabe oplevelser med fremgang for dig, for spørg dig selv om du ønsker tilbagegang i din udvikling?
 
Med en klar og entydig tankegang, er du godt på vej til at erkende hvad universets og dine tankers kraft er.
Når du har styr på dine tanker, og ved hvor du er på vej hen, er du godt på vej til at erkende at – tanker kan flytte bjerge.
 
Måske vil du spørge ; hvad er succes? Min svar på det er enkelt: Livet er en succes, når det er fyldt med indvendig lykke og fremgang.
 
Kaptajnen på en skonnert beder ikke om, at vinden vil blæse i den retning han ønsker, han har lært at sætte sejlet, og udnytte vindens og vandets kræfter. Lige som du bør gøre, hvis du ønsker dine bønner materialiseret, du må først lære og forstå, hvordan universets kræfter virker.
 
Den erfarne kaptajn på en skonnert, ved i hvilken retning vinden blæser, og således styrer han sit skib i den retning han ønsker. Sådan er det også med dit sind, dine tanker – efterhånden som du lærer at kontrollere dine tanker, vil du mærke, at de styrer dit liv i en bestemt retning.
 
 
Hvad er tanker
Vi kan begynde med at rubricere vores tanker – først de tanker, som handler om helt almindelige ting, tanker, som de fleste af os tænker hver dag, og så er der disse nye anderledes tanker, som er tæt knyttet til den nondualistiske sandhed.
 
 
Vores almindelige tanker (95% af tankevirksomheden) er ikke sande, men alligevel har vi dem igen og igen, og deres formål – hvor underligt det end kan synes er at “beskytte os selv”. 95% af den tid vi har, bruger vi alle til at beskytte og vedligeholde det billede vi har af os selv – sådan er det, uden vi egentlig er klar over det.
 
Denne form for tænkning er dit sejl der er sat, og ud over at dine tanker, og de valg du har truffet, har bragt dig til hvor du er i dag – vil de også placerer dig der, hvor dit fokus er.
 
Det er umuligt at lade være med tænke i længere tid, tankerne flyder, uden du egentlig lægger mærke til det, og du vil sikkert opleve stor effekt når du begynder at lægge mærke til, hvad du rent faktisk tænker.
 
Du bliver hvad du tænker, denne sætning har du efter al sandsynlighed hørt før, og den bør du tage helt bogstaveligt, hvis du virkelig ønsker at ændre dit liv.
 
Måske har du på et andet tidspunkt forsøgt at holde fast i tanker som fører dig fremad, men da det er en proces der kræver stor vilje og udholdenhed, er det svært ikke at falde tilbage i de gamle rutiner.
 
Mange mennesker forstår ikke, at der hvor de befinder sig i livet lige nu, er en følge af tanker de har tænkt, beslutninger de har taget. De mener, det er andre mennesker, eller de ydre omstændigheder, der bærer ansvaret for det.
 
Lægger du ansvaret på de højere magter, når dine bønner ikke bliver opfyldt? Lad mig fortælle dig: du har fået lige hvad du bad om – du har indtil nu, simpelthen nægtet at lukke det ind i dit liv.
 
 
Universet flow
Her kunne du spørge “Hvad er universet hensigt”? – her kan du gå ud i naturen og studere den, se på det der konstant skabes, se på hvordan det er i harmoni – det der er godt for universet er også godt for dig. Så når du tænker og/eller handler på noget der er godt for helheden – godt for alle parter, så velsignes du af universet og godt er på vej til dig.
 
Når flere og flere af dine handlinger er i overensstemmelse med universet, bringer universet dig mere og mere godt ind i dit liv.
 
Der findes et overflod af godt i universet, det er dine tanker, der bestemmer, hvor meget af det du vil kommer til at opleve i dit liv.
 
Tankens kraft kan trække dig helt ned.
Hvis dine tanker ikke er oprigtige og sande, vil du i dit liv reflektere oplevelser svarende hertil.
 
Jeg har tidligere skrevet om, at dine tanker skaber dig, grunden til, at så mange mennesker ikke er klar over det er – at det har vi aldrig fået at vide!
 
Et spørgsmål mange stiller er: Kan vi virkelig selv skabe vores liv, eller vil vi altid være nødt til at være underlagt de holdninger, og meninger med livet, andre pålægger os. Det er et helt relevant spørgsmål, især hvis vi aldrig har prøvet at bruge vores tanker til at fremme vores egen liv og selvstændighed. Når først du begynder at arbejde med tankerne, vil du opdage, hvor kraftfulde de er, og du vil således være i stand til at skabe og ændre dit liv, til hvad du selv ønsker.
 
Vi mennesker ser som oftest ikke det samarbejde der består mellem de undertrykte  og de som undertrykker, vi ser ikke de arbejder tæt sammen, det er et samarbejde i uvidenhed, men det fastlåser begge parter, og det er næsten umuligt at komme ud af.
 
Man kan spørge sig selv: Hvordan kan dette samarbejde eksistere?
 
Det kan det – fjerner man den ene part, den undertrykte, eller undertrykkeren – fjerner man også den anden.
Så længe du tror, magten omkring dig er større end den styrke inden i dig, så længe er du på forhånd besejret. Så længe du er overbevist om der findes magtudøvere og undertrykte, så længe vil du også være styret af dine omgivelser.
 
 
Hvad kræver det af dig for at ændre dit liv.
Ændringer er uundgåelige, ingen ændringer, ingen udvikling, og dermed vil alt være status quo. Universet er i konstant udvikling, så det er godt, hvis du også er det. Tænk nye gode tanker med indsigt og metoder, så du kan komme videre – i takt med universet.
 
Det at tænke nye, konstruktive tanker, er ikke lige noget du kan begynde på i løbet af en halv time, det tager tid at lære at tænke på nye måder, og når du begynder at få fat i det, bør du hele tiden udvikler det – næsten som hvis du sår et frø, der skal næres og passes, jo bedre du tager dig af det, jo bedre bliver resultatet.
 
Det bedste råd jeg kan give dig : Hold fokus på dine tanker, og ikke mindst hvor de bevæger sig hen.
 
Nu er det ikke sådan, at man tiltrækker det man ønsker, man tiltrækker det man er. Kort sagt, hvis du ikke elsker dig selv, er der heller ingen andre der gør det. Loven om tiltrækning hænger nøje sammen med det jeg skriver om her. Hvis du ønsker et godt liv, kan du få det, hvis du er i harmoni med dig selv og andre – lær dig selv at se fremad, og lad dig ikke påvirke af eventuelle skygger fra fortiden.
 
Hvis du tager et billede af en smuk- eller en mindre smuk person, vil billedet så vise noget andet – nej vel! Sådan er det også med dine tanker,  de giver dig nøjagtig det du beder om – hverken mere, eller mindre.
 
På alle tidspunkter har du den viden der skal til, for at du kan få det liv du ønsker dig, så hvis du har tillid til dig selv, er der ikke noget der står i vejen for dig.
 
 
Din karakter er summen af alt hvad du har tænkt!
Den største synd du kan begå mod dig selv, er at dømme eller fordømme dine egne følelser.
 
De der har overvundet svaghed, og som er blevet alle egoistiske tanker kvit, tilhører hverken de undertrykte, eller de der undertrykker - de er fri!
 
De tankeløse, uvidende og indolente, ser kun effekten af de ting der sker, ikke tingene selv – men taler trods det om held, lykke og chancer.
  • Ser de en anden blive rig, siger de: Hvor er han heldig!
  • Ser de en anden være intellektuel, siger de: “Hvor begunstigede han er!”
  • Ser de en anden person med en ren karakter, og stor personlighed, siger de: Hvor heldet altid er med ham!
De kender ikke til de forsøg, fejltagelser, og kampe, denne person har måtte igennem, før han fik den erfaring, der satte ham i stand til at realisere sine visioner. De ved intet om de ofre han har bragt, før han fik realiseret visionen i sit hjerte.
 
De kender ikke til ofre og kampe, men ser kun lyset og glæden. De ved ikke hvor svært det har været, men ser kun succesen, og målet der er nået. De kalder det held, men ser ikke initiativet og indsatsen, der ligge bag.
 
I alle menneskelige anliggende er der indsats, og der er resultat, og styrken af indsatsen = målet for resultatet.
 
Den der ønsker at ændre sine tanker for at styre mod et ønske, skal være klar over, at det kræver et offer.
Du må ofre noget af det du gør i dag, for at kunne ændre dit liv. Jo mere du ønsker ændret, desto mere må du ofre.
 
Søren Egstrup
Jeg ønsker dig fred i sindet, ud over al forståelse.
Onsdag, 30 April 2014 11:32
Publiceret i Selvudvikling
Skrevet af Søren Egstrup
Læs mere…

Søger forfattere


Du kan uden videre oprette dine artikler mv. på Selvet.

Log ind, udfylde din forfatter-profil og opret dine artikler.

Kontakt gerne redaktion@selvet.dk

Forfatter login

Vertikal-annonce

Find emne

Mini-annoncer